Javaanse bami

Javaanse bami is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die veel in Indonesië wordt gegeten. Het is een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder rijst, groenten, vlees en kruiden. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor Javaanse bami.

Ingrediënten:

– 500 gram rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel ketoembar
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 200 gram gehakt
– 200 gram gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, paprika, prei, taugé)

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal, ketoembar, laos, korianderpoeder en zout toe en bak dit een paar minuten.

3. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gaar is.

4. Voeg de groenten toe en bak deze een paar minuten mee.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat de Javaanse bami nog een paar minuten bakken en serveer deze direct.

Eet smakelijk!

Javaanse bami

Geef een reactie

Schuiven naar boven