Javaanse bakkeljauw

Javaanse bakkeljauw is een traditioneel gerecht uit Indonesië dat wordt bereid met vis, groenten en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het is een geweldige manier om vis te bereiden. In dit recept wordt gebruik gemaakt van verse vis, kruiden, groenten en een heerlijke saus. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram bakkeljauw
– 2 uien, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

2. Voeg de tomaten, kruiden en kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de bakkeljauw toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder, laos, zout en peper toe en roer goed door.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de Javaanse bakkeljauw met rijst of stokbrood.

Javaanse bakkeljauw

Geef een reactie

Schuiven naar boven