Japchae

Japchae is een traditionele Koreaanse gerecht dat bestaat uit gebakken vermicelli-noodles, groenten en vlees. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Het is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en dat veel smaak en kleur aan je maaltijd toevoegt. Hieronder volgt een recept voor japchae.

Ingrediënten:

– 200 gram vermicelli-noodles

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes

– 1/2 ui, in dunne plakjes

– 100 gram champignons, in dunne plakjes

– 100 gram kipfilet, in dunne plakjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Kook de vermicelli-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng in een kom de sesamolie, sojasaus, suiker, knoflookpoeder, zout en peper.

3. Voeg de komkommer, paprika, ui, champignons en kip toe aan de marinade en meng alles goed.

4. Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan en voeg de marinade toe.

5. Bak de groenten en kip gedurende 5-7 minuten.

6. Voeg de vermicelli-noodles toe en bak nog eens 5 minuten.

7. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer.

Eet smakelijk!

Japchae

Geef een reactie

Schuiven naar boven