Japanse wijnbes

Japanse wijnbes is een heerlijke, zoete en sappige vrucht die vaak wordt gebruikt in desserts en gerechten. Het is een populaire keuze voor het maken van jam, compote, taart, ijs en andere zoete lekkernijen. In dit recept zullen we de Japanse wijnbes gebruiken om een heerlijke compote te maken. De compote is een perfecte toevoeging aan desserts, yoghurt, ijs of als topping op een taart. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 500 gram Japanse wijnbes

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels water

– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Was de Japanse wijnbes en verwijder de steeltjes.

2. Voeg de suiker, citroensap, water en vanille extract toe aan een pan en breng aan de kook.

3. Voeg de Japanse wijnbes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

4. Verwijder de pan van het vuur en laat afkoelen.

5. Serveer de compote als topping op desserts, yoghurt, ijs of als topping op een taart.

Japanse wijnbes

Geef een reactie

Schuiven naar boven