Japanse rijst

Japanse rijst is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat een belangrijk onderdeel is van de Japanse keuken. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Japanse rijst kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes Japanse rijst
– 2 kopjes water
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout

Instructies:

1. Begin met het wassen van de rijst. Doe dit door de rijst in een kom te doen en het water erover te gieten. Roer de rijst met je handen en giet het water af. Herhaal dit proces totdat het water helder is.

2. Breng twee kopjes water aan de kook in een pan. Voeg de gewassen rijst toe en laat het op laag vuur koken. Kook de rijst gedurende 15 minuten of totdat het water is opgenomen.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, suiker en zout toe aan de rijst. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten koken.

4. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen. Serveer de Japanse rijst warm.

Japanse rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven