Japanse curry

Japanse curry is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kruiden, groenten en vlees of vis, die samen een heerlijke, zoete smaak creëren. In dit recept leer je hoe je een traditionele Japanse curry kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels Japanse currypoeder

– 2 eetlepels bloem
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 500 ml kippenbouillon
– 200 g kipfilet, in blokjes
– 1 blikje maïs
– 1 blikje erwten
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 theelepel suiker
– Olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en wortel toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het currypoeder en de bloem toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, kipfilet, maïs, erwten, sojasaus, rijstazijn en suiker toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng de curry aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

5. Serveer de curry met rijst of noodles.

Japanse curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven