Jan hagel

Jan Hagel is een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een kruimelig gebak gemaakt van bloem, suiker, boter en kruiden. Het is een heerlijk gebak dat vaak wordt gegeten als ontbijt of tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van Jan Hagel.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd deze in stukken.

5. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de Jan Hagel in ongeveer 20 minuten goudbruin.

6. Laat de Jan Hagel afkoelen en geniet ervan!

Jan hagel

Geef een reactie

Schuiven naar boven