Jajangmyeon

Jajangmyeon is een Koreaans gerecht dat bestaat uit noedels met een zwarte bonensaus. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt gegeten als een comfortfood. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hier is een recept voor jajangmyeon dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram noedels
– 2 eetlepels zwarte bonenpasta
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 2 eetlepels gedroogde garnalen
– 2 eetlepels gedroogde shiitake paddenstoelen
– 2 eetlepels gesneden ham
– 2 eetlepels gesneden Chinese kool
– 2 eetlepels gesneden wortel

Bereidingswijze:

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, sojasaus, suiker, sesamolie, gedroogde garnalen, shiitake paddenstoelen, ham, Chinese kool en wortel toe. Roerbak alles gedurende 3-4 minuten.

3. Voeg de zwarte bonenpasta toe en roerbak nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de gekookte noedels toe en roerbak alles nog eens 2-3 minuten.

5. Serveer de jajangmyeon met extra sojasaus en sesamolie.

Jajangmyeon

Geef een reactie

Schuiven naar boven