Italiaanse roerbakgroenten vegetarisch

Italiaanse roerbakgroenten is een heerlijke vegetarische maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Deze roerbakgroenten zijn gevuld met een mix van verschillende groenten, zoals paprika, courgette, aubergine, ui en knoflook. De groenten worden gekruid met Italiaanse kruiden, zoals oregano, basilicum en tijm, en geserveerd met een lekkere tomatensaus. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke vegetarische maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 blik tomatenblokjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de paprika, courgette, aubergine en ui op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bestrooi met oregano, basilicum, tijm, zout en peper.

4. Rooster de groenten in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm intussen de tomatenblokjes in een pan.

6. Voeg de gehakte knoflook toe aan de tomatenblokjes en laat nog 5 minuten koken.

7. Voeg de geroosterde groenten toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten koken.

8. Serveer de Italiaanse roerbakgroenten met een lekkere salade.

Italiaanse roerbakgroenten vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven