Italiaanse bollen

Italiaanse bollen zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze bollen zijn luchtig, smaakvol en heerlijk met een kopje koffie of thee. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke Italiaanse bol maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn

– 2 eetlepels gedroogde tijm

– 2 eetlepels gedroogde knoflookpoeder

– 2 eetlepels gedroogde ui

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels gist

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels olijven, gehakt

– 2 eetlepels kaas, geraspt

– 2 eetlepels pijnboompitten

– 2 eetlepels zonnebloempitten

– 2 eetlepels sesamzaadjes

– 2 eetlepels gedroogde tomaten, gehakt

– 2 eetlepels gedroogde paprika

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn

– 2 eetlepels gedroogde tijm

– 2 eetlepels gedroogde knoflookpoeder

– 2 eetlepels gedroogde ui

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels gist

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels olijven, gehakt

– 2 eetlepels kaas, geraspt

– 2 eetlepels pijnboompitten

– 2 eetlepels zonnebloempitten

– 2 eetlepels sesamzaadjes

– 2 eetlepels gedroogde tomaten, gehakt

– 2 eetlepels gedroogde paprika

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, knoflookpoeder, ui, olijfolie, melk, gist en honing in een kom.

3. Voeg de olijven, kaas, pijnboompitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, gedroogde tomaten, gedroogde paprika, gedroogde peterselie, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm en knoflookpoeder toe en kneed het deeg goed.

4. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm er bollen van.

5. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20-25 minuten.

6. Haal de bollen uit de oven en laat ze afkoelen.

7. Serveer de bollen warm met een kopje koffie of thee.

Italiaanse bollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven