Injera

Injera is een traditioneel Ethiopisch gerecht dat wordt gemaakt van teffmeel. Het is een soort pannenkoek dat wordt gebruikt als basis voor veel gerechten. Injera is een lekker en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor het maken van injera.

Ingrediënten:

– 2 kopjes teffmeel

– 2 kopjes warm water

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng de teffmeel, zout en bakpoeder in een kom.

2. Voeg het warm water toe en meng het goed.

3. Voeg de olijfolie toe en meng het nogmaals.

4. Laat het deeg minstens een uur rusten.

5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan.

7. Voeg een klein beetje deeg toe aan de pan en bak het totdat het goudbruin is.

8. Herhaal dit proces totdat al het deeg is gebruikt.

9. Serveer de injera warm met een gerecht naar keuze.

Geniet van je heerlijke Ethiopische maaltijd!

Injera

Geef een reactie

Schuiven naar boven