Indonesische spekkoek

Indonesische spekkoek is een heerlijke, zoete traktatie die een geweldige toevoeging is aan elke maaltijd. Het is een luchtige, kruimelige cake die wordt gebakken met een mengsel van kruiden, suiker en spek. Deze heerlijke cake is een favoriet in veel Indonesische huishoudens en is een leuke manier om een traditionele maaltijd af te sluiten. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes alles-purpose bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje gesmolten boter

– 1/2 kopje melk

– 1 ei

– 1/2 kopje geraspte kokos

– 1/2 kopje geraspte spek

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, melk en ei toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg de kokos, spek, kaneel, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat en vanille-extract toe en meng tot alles goed gemengd is.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke Indonesische spekkoek!

Indonesische spekkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven