Indische sponscake

Indische sponscake is een heerlijke, luchtige cake met een subtiele smaak van kaneel en kardemom. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Met deze recept kun je een heerlijke Indische sponscake maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kardemom
– 1/2 theelepel zout
– 125 gram boter, op kamertemperatuur
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 125 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, kardemom en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot het licht en luchtig is.

4. Voeg de eieren toe en klop tot het goed gemengd is.

5. Voeg de melk toe en meng goed.

6. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad beslag.

7. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

9. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke Indische sponscake!

Indische sponscake

Geef een reactie

Schuiven naar boven