Indische groenten

Indiase groenten zijn een heerlijke manier om je maaltijd te verrijken met een heerlijke smaak. Deze Indiase groenten zijn gemaakt met een mix van kruiden en specerijen die een heerlijke smaak geven. Hieronder volgt een recept voor Indiase groenten dat je zeker zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje tomatenpuree

– 1 kopje gesneden groenten (wortelen, paprika, aubergine, courgette, etc.)

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 3-4 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 1 minuut.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de groenten toe en bak gedurende 5-7 minuten.

6. Voeg de kikkererwten toe en roer goed.

7. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.

8. Laat het geheel nog 5-7 minuten koken.

9. Voeg de gehakte koriander toe en roer goed.

10. Serveer de Indiase groenten met rijst of naanbrood.

Indische groenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven