Indische gehaktballetjes

Indische gehaktballetjes zijn een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze gehaktballetjes zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke smaak hebben. Ze zijn perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst of naanbrood. Hieronder volgt het recept voor Indische gehaktballetjes.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de fijngehakte ui, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, gember en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

4. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en bak deze in de koekenpan aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de gehaktballetjes op een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de balletjes in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Serveer de gehaktballetjes met rijst of naanbrood.

Indische gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven