Indische gehaktballen

Indische gehaktballen zijn een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De gehaktballen zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden, specerijen en groenten. Ze zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst of naanbrood. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke Indische gehaktballen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel garam masala
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chili poeder
– 1 eetlepel gedroogde koriander
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de fijngehakte ui, knoflook, komijnpoeder, garam masala, kurkuma, chili poeder, gedroogde koriander, gedroogde peterselie, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, zout en peper toe.

3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

4. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de gehaktballen op een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten gaar.

7. Serveer de gehaktballen met rijst of naanbrood.

Indische gehaktballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven