Indische balletjes gehakt zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Indiase keuken die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. Deze versie is gemaakt met gehakt, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk gerecht dat je als hoofdgerecht of als bijgerecht kunt serveren.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1 eetlepel gedroogde chilipepers
– 1 eetlepel gedroogde koriander
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde selderij
– 1 eetlepel gedroogde ui
– 1 eetlepel gedroogde knoflook
– 1 eetlepel gedroogde gember
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.
4. Voeg alle kruiden en specerijen toe en roer goed om. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.
5. Neem een kom en voeg het gehaktmengsel toe. Voeg ook de gedroogde kruiden en specerijen toe en meng alles goed door elkaar.
6. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
7. Neem een lepel en maak balletjes van het gehaktmengsel. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze lichtjes aan.
8. Bak de balletjes in de oven gedurende 20-25 minuten.
9. Serveer de Indische balletjes gehakt met rijst of naanbrood.