Indiaas kip

Indiaas kip is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, pittige maaltijd die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we kip, tomaten, uien, knoflook, kurkuma, koriander, komijn, kaneel, gember, chilipepers en kokosmelk. Deze ingrediënten zorgen voor een heerlijke smaak en een heerlijke, kruidige maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 4 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gember
– 2 chilipepers, fijngehakt
– 1 blik kokosmelk
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de kipfilet in een koekenpan met wat olijfolie. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

3. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en voeg de uien, tomaten, knoflook, kurkuma, koriander, komijn, kaneel, gember en chilipepers toe. Bak de groenten op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn.

4. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de kip toe aan de saus en roer goed door.

6. Verdeel de kip met saus over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de Indiaas kip met rijst of naanbrood.

Indiaas kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven