Ijsbergsla stamppot

Ijsbergsla stamppot is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van ijsbergsla, aardappelen en een lekkere saus. Deze stamppot is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor ijsbergsla stamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 500 gram ijsbergsla, in reepjes gesneden

– 1/2 kopje kookroom

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de ijsbergsla toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog een paar minuten koken.

6. Voeg de aardappelen toe en pureer het geheel met een staafmixer.

7. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.

8. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stamppot met wat extra geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Ijsbergsla stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven