Ijsbergsla met yoghurtsaus

Ijsbergsla met yoghurtsaus is een heerlijke salade die je in een handomdraai kunt maken. Het is een frisse salade die perfect is als bijgerecht of als een lichte maaltijd. De yoghurtsaus is een lekkere en gezonde vervanging voor mayonaise en geeft de salade een extra smaak. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 krop ijsbergsla

– 1 komkommer

– 1 rode ui

– 1/2 kopje fijngesneden peterselie

– 1/2 kopje olijfolie

– 1/4 kopje citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje Griekse yoghurt

– 1/4 kopje mayonaise

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 theelepel knoflookpoeder

– 1/4 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

1. Was de ijsbergsla en snijd deze in kleine stukjes.

2. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.

3. Snijd de rode ui in kleine stukjes.

4. Meng de ijsbergsla, komkommer, rode ui en peterselie in een grote kom.

5. Voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed.

6. Voeg de yoghurt, mayonaise, peterselie, knoflookpoeder en paprikapoeder toe en meng alles goed.

7. Serveer de salade met de yoghurtsaus.

Ijsbergsla met yoghurtsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven