Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, wortelen en uien, gekruid met kruiden en geserveerd met klapstuk. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg aardappelen

– 500 g wortelen

– 2 uien

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel peterselie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 500 g klapstuk

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Pel en snipper de uien.

4. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

5. Voeg de aardappelen, wortelen, bloem, kruiden en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

6. Voeg genoeg water toe om de groenten te bedekken. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Voeg het klapstuk toe en laat het nog 10 minuten koken.

8. Serveer de hutspot met klapstuk warm.

Hutspot met klapstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven