Hummus maken

Hummus is een heerlijke, veelzijdige dip die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een geweldige manier om je maaltijden te verrijken met een knapperige, smaakvolle snack. Met dit recept kun je een heerlijke, zelfgemaakte hummus maken die je kunt serveren met crackers, groenten of als topping op je favoriete gerechten.

Ingrediënten:

– 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

– 2 eetlepels tahin (sesampasta)

– 2 eetlepels citroensap

– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen paprika

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen chilipeper

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal tot een fijne puree.

2. Voeg de tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, komijnpoeder, zout, koriander, paprika, kurkuma en chilipeper toe en mix tot een gladde, smeuïge dip.

3. Breng op smaak met extra zout, citroensap of kruiden naar smaak.

4. Serveer de hummus met crackers, groenten of als topping op je favoriete gerechten.

Hummus maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven