Horsmakreel

Horsmakreel is een heerlijk, smakelijk visgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Noors gerecht dat bestaat uit een gebakken horsmakreel, geserveerd met een saus van boter, citroensap, dille en mosterd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor horsmakreel.

Ingrediënten:

– 4 horsmakreel filets
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel dille
– 1 theelepel mosterd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de horsmakreel filets op een bakplaat en bestrijk ze met de boter.

3. Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak.

4. Bak de filets in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Meng de citroensap, dille en mosterd in een kom.

6. Giet de saus over de gebakken horsmakreel filets.

7. Serveer de horsmakreel met de saus en eventueel wat aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Horsmakreel

Geef een reactie

Schuiven naar boven