Hollandse bruine bonensoep

Hollandse bruine bonensoep is een heerlijke, traditionele soep die al generaties lang wordt gegeten. Deze soep is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een heerlijke manier om een comfortabel maaltijd te maken met een minimum aan ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor Hollandse bruine bonensoep.

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Laat de bonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de bonen, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

5. Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat brood of crackers.

Eet smakelijk!

Hollandse bruine bonensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven