Hoisinsaus

Hoisinsaus is een zoete, pittige saus die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Het is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om je gerechten een extra smaakboost te geven. In dit recept leer je hoe je eenvoudig je eigen hoisinsaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels gedroogde sjalot

– 2 eetlepels gedroogde knoflook

– 2 eetlepels gedroogde gember

– 2 eetlepels gemalen chilipeper

– 2 eetlepels appelazijn

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom.

2. Roer alles goed door elkaar.

3. Verwarm de saus in een pan op middelhoog vuur.

4. Roer regelmatig om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

5. Laat de saus 5-10 minuten koken totdat de saus dikker wordt.

6. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.

7. Bewaar de saus in een afgesloten pot in de koelkast.

8. Geniet van je zelfgemaakte hoisinsaus!

Hoisinsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven