Hindoestaanse dahl

Hindoestaanse dahl is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieke Indiase curry die wordt gemaakt met kikkererwten, kruiden en specerijen. Het is een geweldige manier om een gezonde, voedzame maaltijd te maken die vol zit met smaak. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Hindoestaanse dahl.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 eetlepel koriander, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

6. Voeg de kikkererwten toe en roer goed.

7. Voeg het water toe en breng aan de kook.

8. Laat de dahl zachtjes koken totdat de kikkererwten gaar zijn.

9. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de dahl met rijst of naanbrood.

Hindoestaanse dahl

Geef een reactie

Schuiven naar boven