Hertenstoofvlees

Hertenstoofvlees is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Het resultaat is een heerlijk, sappig en smaakvol gerecht dat je met een aantal aardappelen en groenten kunt serveren. Hieronder volgt het recept voor hertenstoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg hertenvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 liter rode wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het hertenvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

4. Voeg de bloem, tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de rode wijn toe en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.

6. Zet het vuur uit en doe het hertenstoofvlees in een ovenschaal.

7. Zet de ovenschaal in de oven en laat het hertenstoofvlees in ongeveer 1,5 uur gaar worden.

8. Serveer het hertenstoofvlees met aardappelen en groenten naar keuze.

Hertenstoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven