Hert

Hert met kruiden is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker, sappig gerecht dat je met verschillende kruiden kunt variëren. In dit recept gebruiken we kruiden zoals tijm, rozemarijn, knoflook en peper om het hert een heerlijke smaak te geven.

Ingrediënten:

– 1 hert (ongeveer 1,5 kg)

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels balsamicoazijn

– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het hert in een ovenschaal en bestrijk het met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout in een kom en bestrijk het hert hiermee.

4. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de balsamicoazijn en honing toe. Roer goed door.

5. Giet de saus over het hert en zet de ovenschaal in de oven.

6. Bak het hert gedurende ongeveer 1 uur en 15 minuten.

7. Haal het hert uit de oven en laat het 10 minuten rusten.

8. Snijd het hert in plakken en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Hert

Geef een reactie

Schuiven naar boven