Hele eend

Hele eend met kruidenboter is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een avondje thuis. De kruidenboter geeft de eend een heerlijke smaak en het is een gerecht dat iedereen zal waarderen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 hele eend
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eend in een ovenschaal en smeer de boter over de eend.

3. Meng de knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, zout en peper in een kom en strooi het mengsel over de eend.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de eend gedurende 45 minuten.

5. Haal de eend uit de oven en laat het 10 minuten rusten.

6. Serveer de hele eend met kruidenboter met aardappelpuree en groenten.

Hele eend

Geef een reactie

Schuiven naar boven