Heerlijke pompoensoep

Heerlijke pompoensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie is gevuld met smaakvolle kruiden en specerijen, waardoor het een heerlijke, verwarmende maaltijd is. Deze pompoensoep is een geweldige manier om de herfst te vieren en is een geweldige manier om de dag mee te beginnen.

Ingrediënten:

– 1 grote ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel gedroogde salie
– 1/2 theelepel gedroogde dragon
– 1/2 theelepel gedroogde marjolein
– 1/2 theelepel gedroogde majoraan
– 1/2 theelepel gedroogde laurierblaadjes
– 2 pond pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 4 koppen kippenbouillon
– 1/2 kopje slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout, peper, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie, salie, dragon, marjolein, majoraan en laurierblaadjes toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

6. Voeg de slagroom toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat extra slagroom en wat vers gehakte peterselie.

Heerlijke pompoensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven