Hazepeper

Hazepoeder is een veelzijdige kruid dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het heeft een kruidige, pittige smaak die heerlijk is in veel verschillende gerechten. In dit recept gebruiken we hazepoeder om een heerlijke, pittige saus te maken die perfect is voor bijvoorbeeld kip of vis.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels hazepoeder

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel honing

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de hazepoeder toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg het citroensap, honing, zout en peper toe en roer goed.

5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

7. Giet de saus over de kip of vis en serveer.

Geniet van deze heerlijke, pittige saus!

Hazepeper

Geef een reactie

Schuiven naar boven