Hazenrug

Hazenrug is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een klassieker die in veel landen wordt gegeten. Het is een makkelijk gerecht om te maken en het is ook nog eens erg gezond. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hazenrug kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 hazenrug
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Leg de hazenrug in de pan en bak deze aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de hazenrug in een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de hazenrug gedurende 20 minuten.

6. Haal de hazenrug uit de oven en laat deze 5 minuten rusten.

7. Serveer de hazenrug met een salade of aardappelpuree.

Hazenrug

Geef een reactie

Schuiven naar boven