Hazelnootschuimgebakjes

Hazelnootschuimgebakjes zijn een heerlijk en luchtig dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Deze gebakjes zijn gemaakt met een luchtige hazelnoot-meringue-mix, die wordt gebakken tot een luchtig schuim. De gebakjes worden vervolgens gevuld met een romige hazelnootvulling en afgewerkt met een laagje chocolade. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

– 4 eiwitten

– 250 gram suiker

– 2 theelepels maïzena

– 2 theelepels vanille-extract

– 2 eetlepels geroosterde hazelnoten, fijngehakt

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 200 gram roomkaas

– 200 gram hazelnootpasta

– 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze stijf zijn. Voeg de suiker, maïzena, vanille-extract en de fijngehakte hazelnoten toe en klop nogmaals tot alles goed gemengd is.

3. Vet een bakvorm in en giet het eiwitmengsel erin. Bak het gebak in de oven gedurende 25 minuten. Laat het gebak afkoelen.

4. Meng de roomkaas, hazelnootpasta en cacaopoeder in een kom.

5. Verdeel het roomkaas-hazelnootmengsel over de gebakjes.

6. Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de gebakjes.

7. Laat de gebakjes afkoelen en serveer.

Hazelnootschuimgebakjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven