Hazelnootschuim gebak

Hazelnootschuim gebak is een heerlijk en luchtig dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken. Het bestaat uit een luchtige hazelnootschuimlaag die wordt geserveerd met een krokante korst en een zoete vulling. Het is een heerlijk gebak dat je zeker moet proberen!

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje hazelnootmeel

– 1/2 kopje bloem

– 1/2 theelepel bakpoeder

– 1/4 theelepel zout

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– 1/2 kopje melk

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 kopje gehakte hazelnoten

Voor de vulling:

– 1 kopje suiker

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 theelepel zout

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– 1/2 kopje melk

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg het hazelnootmeel, bloem, bakpoeder en zout toe en meng goed.

4. Voeg de gesmolten boter, melk en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

5. Voeg de gehakte hazelnoten toe en meng goed.

6. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten.

7. Laat het gebak afkoelen.

8. Maak ondertussen de vulling door de suiker, bloem, zout, gesmolten boter, melk en vanille-extract in een kom te mengen.

9. Giet de vulling over het afgekoelde gebak en zet het terug in de oven gedurende 10-15 minuten.

10. Laat het gebak afkoelen en serveer.

Hazelnootschuim gebak

Geef een reactie

Schuiven naar boven