Haxe

Haxe is een heerlijk stuk vlees dat vaak wordt gebruikt in Duitse gerechten. Het is een stuk varkensvlees dat wordt gekookt in een saus of gebakken in een pan. Haxe is een veelzijdig stuk vlees dat kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijke haxe kunt maken met een kruidige saus.

Ingrediënten:

– 2 kg haxe
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels gedroogde basilicum
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels tomatenketchup
– 2 eetlepels roomboter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng alle kruiden en specerijen in een kom.

3. Bestrijk de haxe met olijfolie en bestrooi met het kruidenmengsel.

4. Verwarm de boter in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

5. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, azijn, bruine suiker, sojasaus, honing, mosterd en tomatenketchup toe aan de ui en knoflook. Roer goed om.

6. Voeg de haxe toe aan de ovenschaal en giet de saus erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de haxe gedurende 1 uur en 15 minuten.

8. Haal de haxe uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten.

9. Serveer de haxe met aardappelpuree of rijst.

Haxe

Geef een reactie

Schuiven naar boven