Hartige taartdeeg

Hartige taartdeeg is een heerlijke basis voor veel verschillende gerechten. Het is een veelzijdige deegsoort die je kunt gebruiken voor quiches, taarten, pizza’s en meer. In dit recept leer je hoe je een heerlijk hartig taartdeeg kunt maken. Met deze basis kun je vervolgens je eigen creaties maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 eetlepel suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng het goed.

2. Voeg de koude boter toe en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.

3. Voeg het koude water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Leg het deeg in de taartvorm en prik er gaatjes in met een vork.

7. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

8. Laat het deeg afkoelen en vul het vervolgens met je favoriete vulling.

Eet smakelijk!

Hartige taartdeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven