Hartige taart

Hartige taart is een heerlijk gerecht dat je zowel als lunch als avondeten kunt eten. Het is een lekkere combinatie van een knapperig deeg met een vulling van groenten, kaas en kruiden. In dit recept maken we een hartige taart met een bodem van bladerdeeg, gevuld met een mengsel van courgette, paprika, ui, knoflook, kaas en kruiden. De taart is eenvoudig te maken en een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 2 rollen bladerdeeg

– 2 courgettes, in kleine blokjes
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram geraspte kaas
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg een vel bladerdeeg in een taartvorm en prik het deeg met een vork.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika aan.

4. Voeg de courgette toe en bak de groenten nog een paar minuten.

5. Breng het groentemengsel op smaak met zout, peper, oregano en basilicum.

6. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taartvorm.

7. Bestrooi de taart met de geraspte kaas.

8. Leg het tweede vel bladerdeeg over de taart en druk de randen goed aan.

9. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

10. Laat de taart afkoelen en serveer warm.

Hartige taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven