Hartige taart vegetarisch

Hartige taart is een heerlijke maaltijd die je zowel warm als koud kunt eten. Deze vegetarische variant is een lekkere en gezonde optie voor een lunch of diner. Het is een eenvoudig recept dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren. Hieronder volgt het recept voor een hartige taart vegetarisch.

Ingrediënten:

– 2 bladerdeeg plakken
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 courgettes, in plakjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

3. Leg een bladerdeeg plak in de ovenschaal en druk deze aan.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

5. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het groentemengsel over de bladerdeeg plak.

8. Bestrooi met de geraspte kaas.

9. Leg de tweede bladerdeeg plak erbovenop en druk de randen goed aan.

10. Bak de hartige taart in de oven gedurende 25 minuten.

11. Laat de taart afkoelen en serveer warm of koud.

Eet smakelijk!

Hartige taart vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven