Harsha

Harsha is een traditionele Indiase gerecht dat wordt geserveerd als een soort van pannenkoek. Het is gemaakt van een mengsel van tarwebloem, yoghurt, komijn, koriander, kurkuma en andere kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Hieronder volgt een recept voor harsha.

Ingrediënten:

– 2 kopjes tarwebloem

– 1 kopje yoghurt

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje water

– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Meng de tarwebloem, yoghurt, komijn, koriander, kurkuma en zout in een kom.

2. Voeg het water toe en kneed het deeg tot het glad is.

3. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

4. Neem een kleine hoeveelheid deeg en maak er een bal van.

5. Rol de bal uit tot een dunne pannenkoek.

6. Bak de harsha aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de harsha warm met yoghurt of chutney.

Harsha

Geef een reactie

Schuiven naar boven