Harissa

Harissa is een pittige, kruidige saus uit Noord-Afrika. Het is gemaakt van geroosterde rode peper, knoflook, komijn, koriander, karwijzaad, olijfolie en citroensap. Het is een veelgebruikte saus in de Noord-Afrikaanse keuken en wordt vaak gebruikt om gerechten meer smaak te geven. In dit recept leer je hoe je zelf harissa kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gedroogde rode peper
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel karwijzaad
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de gedroogde rode peper op een bakplaat en rooster deze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de peper uit de oven en laat afkoelen.

4. Doe de geroosterde rode peper, knoflook, komijn, koriander, karwijzaad, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Bewaar de harissa in een luchtdichte pot in de koelkast.

Harissa

Geef een reactie

Schuiven naar boven