Harira is een traditionele Marokkaanse soep die wordt geserveerd tijdens de Ramadan. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemaakt wordt met kikkererwten, linzen, tomaten, kruiden en specerijen. Deze harira soep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 1 blik linzen, uitgelekt
– 1 liter kippenbouillon
– 1/2 kopje vermicelli
– 1/4 kopje koriander, fijngesneden
– 1/4 kopje platte peterselie, fijngesneden
– 1/4 kopje citroensap
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
2. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.
3. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en linzen toe en roer goed.
4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.
5. Voeg de vermicelli toe en kook nog eens 5 minuten.
6. Voeg de koriander, platte peterselie en citroensap toe en roer goed.
7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
8. Serveer de harira soep met wat extra koriander en platte peterselie.