Harder is een heerlijk, veelzijdig vissoort dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de harder gebakken in een korst van panko-kruimels, wat een heerlijke crunch geeft. Serveer deze gebakken harder met een frisse salade of een stukje gebakken aardappel voor een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten:
– 2 stukken harder
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje panko-kruimels
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de harder op een bakplaat en bestrijk deze met de olijfolie.
3. Meng de panko-kruimels met de zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, basilicum en tijm in een kom.
4. Bestrooi de harder met het kruidenmengsel.
5. Bak de harder in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de korst goudbruin is.
6. Serveer de gebakken harder met een frisse salade of een stukje gebakken aardappel.