Harde wener deeg

Harde wener deeg is een klassieke Oostenrijkse specialiteit die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een dun, krokant deeg dat wordt gebruikt om allerlei verschillende gerechten te maken. Van klassieke gerechten zoals schnitzel en strudel tot moderne creaties zoals pizza en taart. Met dit recept kun je eenvoudig harde wener deeg maken dat je kunt gebruiken voor al je favoriete gerechten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels bakpoeder

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels koud water

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker, olie en bakpoeder in een kom.

2. Voeg de azijn en het koude water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg nog eens goed door.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol het uit tot dunne plakken.

5. Leg de plakken op een met bloem bestoven bakplaat en bak ze in een oven op 200 graden Celsius gedurende 10-15 minuten.

6. Haal de plakken uit de oven en laat ze afkoelen.

7. Je harde wener deeg is nu klaar om te gebruiken voor al je favoriete gerechten.

Harde wener deeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven