Harde wafels

Harde wafels zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn knapperig en krokant van buiten en licht en luchtig van binnen. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie harde wafels maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 250 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Voeg de melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een ronde uitsteker of een glas rondjes uit het deeg.

7. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de wafels in ongeveer 10 minuten goudbruin.

9. Laat de wafels afkoelen en geniet ervan!

Harde wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven