Hamlappen italiaans

Hamlappen Italiaans is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van ham, kaas, tomatensaus en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond of als je gasten hebt. Hier volgt het recept voor Hamlappen Italiaans.

Ingrediënten:

– 4 hamlappen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

4. Leg de hamlappen in een ovenschaal en giet het tomatenmengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de hamlappen in de oven gedurende 20 minuten of totdat de kaas goudbruin is.

Serveer de hamlappen Italiaans met een salade of een stukje stokbrood. Eet smakelijk!

Hamlappen italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven