Hamlap

Hamlap is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit hamlapjes die worden gebakken in een saus van witte wijn, boter, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je met een aantal eenvoudige ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor hamlap.

Ingrediënten:

– 4 hamlapjes
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de witte wijn toe en laat deze 1 minuut koken.

5. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de hamlapjes toe en roer goed zodat ze bedekt zijn met de saus.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de hamlapjes gedurende 20 minuten.

8. Serveer de hamlapjes met wat extra saus en geniet ervan!

Hamlap

Geef een reactie

Schuiven naar boven