Hamburgerbroodje

Hamburgerbroodjes zijn een klassieker die iedereen kent. Ze zijn eenvoudig te maken en zijn een geweldige snack of maaltijd. In dit recept leer je hoe je een heerlijk hamburgerbroodje kunt maken met een knapperig korstje en een sappig vlees.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 1 eetlepel fijngehakte ui
– 1 eetlepel fijngehakte knoflook
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 4 hamburgerbroodjes
– 4 plakjes kaas
– 4 plakjes tomaat
– 4 plakjes augurk
– 4 plakjes sla
– 4 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng het gehakt, Worcestershire saus, ui, knoflook, zout en peper in een kom. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er 4 platte hamburgerpatties van.

4. Leg de hamburgerpatties op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm de hamburgerbroodjes in de oven gedurende 5 minuten.

6. Beleg de hamburgerbroodjes met de kaas, tomaat, augurk, sla en mayonaise.

7. Leg de hamburgerpatties op de hamburgerbroodjes en serveer.

Hamburgerbroodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven