Haggis

Haggis is een traditionele Schotse schotel die bestaat uit een mengsel van gehakt, havermout, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de Schotse cultuur te ervaren. Hieronder volgt een recept voor haggis met een korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 kop havermout
– 2 uien, fijngehakt
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels gedroogde salie
– 2 eetlepels gedroogde majoraan
– 2 eetlepels gedroogde dragon
– 2 eetlepels gedroogde kervel
– 2 eetlepels gedroogde piment
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde laurierblaadjes
– 2 eetlepels gedroogde dragon
– 2 eetlepels gedroogde mosterdzaad
– 2 eetlepels gedroogde komijnzaad
– 2 eetlepels gedroogde korianderzaad
– 2 eetlepels gedroogde knoflookpoeder
– 2 eetlepels gedroogde paprikapoeder
– 2 eetlepels gedroogde chilipeper
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels cognac
– 2 eetlepels whisky
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng het gehakt, havermout, uien, kruiden en specerijen in een grote kom.

3. Voeg de olijfolie, boter, Worcestersaus, azijn, cognac, whisky, melk en suiker toe en meng alles goed.

4. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het gehaktmengsel erin.

5. Bak de haggis in de oven gedurende 45 minuten.

6. Serveer de haggis warm met aardappelpuree en groenten.

Eet smakelijk!

Haggis

Geef een reactie

Schuiven naar boven