Hachee

Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hachee is een gerecht dat bestaat uit gesneden rundvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, wortelen, tomaten, kruiden en azijn. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hachee kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 kruidnagels
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de runderlappen toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, azijn, bruine suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de wortels toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg wat water toe en roer alles goed door elkaar.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen.

9. Voeg de peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

10. Zet de ovenschaal in de oven en laat de hachee nog een half uur garen.

11. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.

Hachee

Geef een reactie

Schuiven naar boven