Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hachee zoals je oma maakt.
Ingrediënten:
500 gram runderlappen
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 liter runderbouillon
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 cm.
3. Verhit een grote ovenschaal met wat olie en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin.
4. Voeg de uien, knoflook, tomatenpuree, bloem, azijn, bruine suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zout en peper toe en roer goed door.
5. Voeg de runderbouillon toe en roer goed door.
6. Breng het geheel aan de kook en zet de schaal in de oven.
7. Laat de hachee in de oven garen voor ongeveer 2 uur.
8. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.